Διοικητικό Συμβούλιο

Καϊκλής Μιχαήλ, Πρόεδρος
Γεννήθηκε στη περιοχή Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης στις 23 Μαΐου το 1934. Οι ρίζες της οικογένειας του είναι από τη Ραιδεστό Ανατολικής Θράκης. Το 1946 άρχισε μουσικές σπουδές Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής μουσικής τις οποίες και τελειοποίησε. Το 1951 έως το 1957 σπούδασε στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1960 ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη όπου εξειδικεύεται στο αστικό δίκαιο. Σήμερα είναι επίτιμος δικηγόρος. Επεξεργάστηκε και τακτοποίησε το από το 1939 ανώμαλο και άτακτο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και το 2006 του ανατέθηκε η έρευνα, επεξεργασία και τελείωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Eταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το 1998 βραβεύτηκε από τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του στο βορειοελλαδικό χώρο. Είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, και Πρόεδρος του Καρίπειου Ιδρύματος Μελετών Μακεδονίας-Θράκης.

Καλογεράς Γεώργιος, Αντιπρόεδρος
Ο κ. Γεώργιος Καλογεράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαρτίου 1951. Οι γονείς του κατάγονταν από το Κρούσεβο της Πελαγονίας και τη Γαλάτιστα, Χαλκιδικής. Σπούδασε στο ΑΠΘ, στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνας. Δίδαξε στο Arizona State University και στο University of San Diego στην Καλιφόρνια πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 1986. Σήμερα είναι Καθηγητής Αμερικανικής λογοτεχνίας και Πρόεδρος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονται στη λογοτεχνία της Ελληνικής Διασποράς. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι το Εθνοτικές Γεωγραφίες: κοινωνικοπολιτιστικές ταυτίσεις μιας μετανάστευσης (Κατάρτι 2007).

Δημητριάδης Δημήτριος, Γραμματέας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1950. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Σχολή Ν.Ο.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης. Εργάσθηκε ως Διοικητικοοικονομικό στέλεχος της Κ.Υ.Δ.Ε.Π. από το έτος 1976 μέχρι το έτος 1995 που έκλεισε, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών Οικονομικός Σύμβουλος πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων. Εργάζεται σήμερα ως στέλεχος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του οποίου υπήρξε αρχικά οργανωτικό μέλος. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Μπερμπερίδης Σωκράτης, Ταμίας
Γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1980 στην Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Καλαμαριά. Είναι έγγαμος και έχει δύο τέκνα. Η επαγγελματική του ιδιότητα είναι επιχειρηματίας. Για μία δεκαετία εργάστηκε στην ιδιωτική ψυχιατρική κλινική Αλ.Πισσαλίδη-Αλ.Καρίπη Α.Ε. δίπλα στο πλευρό του αειμνήστου Αλεξάνδρου Καρίπη Νευρολόγου Ψυχιάτρου ως υπεύθυνος προσωπικού, εν συνεχεία Διοικητικός Διευθυντής και τέως μέτοχος της κλινικής. Από το 2003 διατελεί ταμίας του ΚΑΡΙΠΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ. Το 2009 ίδρυσε την ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ με διακριτικό τίτλο “ΕΔΕΜ” και επωνυμία ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ Χ. ΣΩΚΡΑΤΗ Α.Ε.

Χριστίνα Φαρδή, Μέλος
Η Χριστίνα Φαρδή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συμβολαιογράφος Θεσσαλονίκης από το 1989. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας συμβολαιογράφων “NOTACTION” που από το 2007 εδρεύει στη Θεσσαλονίκη στην οδό Τσιμισκή 87. Στο παρελθόν υπήρξε πρόεδρος και μέλος διοικητικών συμβουλίων φορέων της πόλης μας. Διετέλεσε γενική γραμματέας του δ.σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου δ.σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. και επίσης γενική γραμματέας της Μουσικής Εταιρείας Μακεδονίας. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ανδρέα Πανταζή και μητέρα δύο κοριτσιών της Μαρώς Πανταζή που είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήδη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης Ολλανδίας, και της Κωνσταντίνας Πανταζή που σπουδάζει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου.