Βιβλιοθήκη

Μέσα στo πλαίσιo του σκοπού του ιδρύματος «Καρίπειο Ίδρυμα Μελετών Μακεδονίας Θράκης» είναι η ανάπτυξη και διαχείριση της λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης με πρωταρχικό άξονα την μεταβίβαση και μετάδοση της γνώσης. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει βιβλία από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή, Αλέξανδρο Καρίπη, τα οποία αργότερα πλουτίστηκαν με αγορές και δωρεές. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 15.000 τίτλων βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης καλύπτει τα ακόλουθα θέματα: ιστορία της Μακεδονίας, Θράκης, Βαλκάνια, γενική ιστορία της Ελλάδας, λαογραφία, ιστορία της τέχνης, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, οδοιπορικά, χάρτες οικονομία και θρησκεία. Αποτελείται από βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και ανάτυπα. Παράλληλα διαθέτει λογοτεχνικά έργα καθώς και βιβλία και περιοδικά ψυχιατρικής.

Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική αλλά παραμένει ανοικτή στο ευρύ κοινό, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ. για επιτόπια μελέτη, με δυνατότητα παροχής φωτοτυπιών και ψηφιακών εκτυπώσεων.

Πρόσβαση στη βάση δεδομένων της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος.